Een autoverzekering vergelijken of berekenen doet u op vergelijkenautoverzekering.be
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk autoverzekeringen

Touring Verzekeringen

Gratis bijstand bij ongeval: Touring verzekeringen

Touring verzekeringen autoverzekering berekenen Touring verzekeringen biedt een groot assortiment aan autoverzekeringen. Op deze manier vindt u de autoverzekering die het beste bij u past! Tevens geeft Touring verzekeringen gratis bijstand bij een ongeval en zijn ze marktleider in directe verzekeringen sinds 15 jaar.Een autoverzekering bij Touring verzekeringen betekent:

  • 100% bereikbaar, 24u/24
  • Gratis bijstand bij ongeval
  • Eerste kilometerverzekeraar in België
  • Marktleider in directe verzekeringen sinds 15 jaar
  • Korting van 3 tot 9% volgens het aantal toevertrouwde contracten

Online offerte

DVV Verzekeringen

Een super tarief voor goede chauffeurs!

DVV autoverzekering berekenen DVV verzekeringen biedt zeer scherpe tarieven voor goede chauffeurs.

  • Beste tarief voor ongevalvrije chauffeurs
  • Extra korting wanneer u weinig rijdt
  • Je bonus-malus blijft dan op 0 na een eerste ongeval in fout!
  • Elders verzekerd? Zend uw contract voor een scherpere offerte

Online offerte

Op een efficiënte manier uw autoverzekering vergelijken, het kan!

Inleiding – autoverzekering vergelijken

Iedereen zal er op een bepaald ogenblik voor moeten kiezen om een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering behoort in België net als in verschillende andere landen tot de lijst met verplichte verzekeringen. Het is bij het afsluiten van een autoverzekering echter ten allen tijde belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten autoverzekeringen bestaan. Er is namelijk niet alleen de verplichte BA-verzekering, maar ook een beperkte omniumverzekering en een volledige omniumverzekering. Welke autoverzekering voor u het interessantst is dient u natuurlijk zelf te beslissen. In dit artikel vertellen we u wel graag meer over de mogelijkheden om een autoverzekering te vergelijken.

BA-verzekering vergelijken

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de mogelijkheden om een BA-verzekering te vergelijken. Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangehaald is de BA-verzekering in België een verplichte verzekering voor iedere eigenaar en bestuurder van een auto. De inhoud van een BA-verzekering word ook wettelijk bepaald waardoor iedere verzekeraar zich dient te houden aan de vooropgestelde dekkingen en voorwaarden. Een BA-verzekering vergelijken kan dan ook enkel en alleen interessant zijn op vlak van kostprijs. De voorwaarden en dekkingen van de BA-verzekering mogen dan immers wel wettelijk bepaald zijn, dat geldt niet voor de kostprijs van de verzekering.

Beperkte omniumverzekering vergelijken

De beperkte omniumverzekering is niet bij wet verplicht waardoor verzekeraars binnen bepaalde grenzen de vrijheid hebben om zelf te bepalen welke schadegevallen er door hun verzekering wel en welke vooral niet worden ingedekt. Bij de beperkte omniumverzekering is uw auto steeds verzekerd tegen schade aan derden, maar ook aan schade aan uw eigen voertuig. Wanneer de schade wordt opgelopen buiten het verkeer (bijvoorbeeld door storm of spelende kinderen) is het wel zo dat de herstelkosten niet door de verzekering worden ingedekt. Wanneer u echter op de openbare weg een auto aanrijdt is dat wel het geval. Het vergelijken van de beperkte omniumverzekering is nodig om een duidelijker beeld te krijgen van de verschillende voorwaarden.

Volledige omniumverzekering vergelijken

Wanneer u geen genoegen neemt met de beperkte omniumverzekering en gaat voor een volledige omniumverzekering is het zeker belangrijk om de verschillende tarieven en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Net zoals bij de beperkte omniumverzekering geldt ook voor de volledige omniumverzekering dat deze niet bij wet verplicht is. De kostprijs is daardoor afhankelijk van de verzekeraar die de omniumverzekering aanbiedt. Alleen door de volledige omniumverzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kunt u met zekerheid zeggen dat u heeft gekozen voor een interessante volledige omniumverzekering. Let wel, deze verzekering is lang niet voor iedereen noodzakelijk. Indien u slechts enkele honderden kilometers per jaar doet wegen de risico’s vaak niet op tegen de hoge premie van deze autoverzekering.

Wat heb ik nodig om een autoverzekering te vergelijken?

Eigenlijk heeft u niet zoveel nodig om een autoverzekering te vergelijken. Indien u beschikt over de nodige informatie over uw voertuig alsook over de bestuurder die met de auto zal rijden is dat eigenlijk reeds voldoende. Let wel, er wordt door verzekeraars voor wat de autoverzekering betreft altijd rekening gehouden met de leeftijd en dus de ervaring van de bestuurder. Verschillende verzekeraars bieden daarom een speciale autoverzekering aan voor mensen die jonger zijn dan 26 jaar. Vergelijk de kostprijs van deze autoverzekering bij voorkeur niet met die van een gewone autoverzekering, want de kostprijs tussen beide verzekeringen kan aanzienlijk verschillen.

Conclusie

Iedereen die van plan is om een autoverzekering af te sluiten zou er verstandig aan doen om autoverzekeringen te vergelijken. Het vergelijken van een autoverzekering is immers de enige manier waarop u er absoluut zeker van kunt zijn dat u niet alleen kiest voor een goedkope, maar ook voor een interessante autoverzekering. U heeft immers niets aan een autoverzekering die alleen over een lage kostprijs beschikt wanneer de dekkingen niet voldoende toereikend zijn. Hou dit steeds in uw achterhoofd wanneer u van plan bent om een autoverzekering aan te vragen en aarzel zeker niet om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.